2020-07-04 Fietstocht Land van Asse

Ondanks sombere weersvoorspellingen gingen we met een 15-tal leden en sympathisanten van T.C.Asse rond 13u van start aan ons clublokaal voor een mooie fietstocht van een kleine 40 km.

De weergoden waren ons goed gezind want we zagen quasi heel de namiddag geen regendruppel.

De tocht zelf verliep in twee delen: eerst gingen we via Bekkerzeel over Terlinden, Asbeek en Essene tot in Affligem, waarna we weerkeerden via Asse-ter-Heide en  Asbeek waar we een veldbaantje namen parallel aan de Putberg. Na deze stevige kuitenbijter was het tijd om even uit te rusten op een terrasje op de Markt en om eventueel een andere fiets uit de stal te halen waarvan de banden beter opgepompt waren.

In deel twee ging het eerst richting Krokegem waar we een gemotoriseerde bekende van de club tegenkwamen, waarna we via Koereit aan een lange afdaling begonnen tot in beneden-Krokegem.

Via Merchtem en Brussegem ging het vervolgens richting Kobbegem en vandaar naar onze geliefde tennisclub waar Rudy ons opwachtte om onze innerlijke mens te versterken.

Op 2 lichte valpartijen na (in Asbeek waren ze vergeten de netten achter de goal op te spannen en er was er ook eentje bij die de Brussegemse aardappelen van nabij ging inspecteren), verliep onze tocht vlekkeloos.

Met dank aan Gunnar en Ben die deze fietstocht organiseerden en natuurlijk ook een dikke merci voor de man die ons overheerlijke hamburgers voorschotelde, Rudi !

Zeker voor herhaling vatbaar.

(Bedankt verslaggever van dienst!)

Land van Asse-route: