2020-08-22      Fietstocht  

Het weerbericht kondigde zware onweders en hevige rukwinden aan . Toch startte om 13.00 u. een groep van 20 dapperen van TCA hun fietstocht rondom Asse, goedgemutst en goedgehelmd.

Van bij de start deden de vooraf opgeleide wegkapiteins hun werk uitstekend . Al na 5 minuten loodsten ze het losgeslagen peloton als een racket over de denderende kasseien van de Grote Markt van Asse . De ingedommelde terrasjes schrokken zich een Duvel .

Dan verder richting het gebergte van de Putberg , vervolgens naar Asse-ter-Heide en Affligem .

In Meldert moest het peloton halt houden in de gezellige afspanning “ Den Tuitelaar” , waar de renners zich verplicht zagen tot een dubbele drank . Het regenwater maakte de halte immers wat langer dan voorzien ….

Dan richting Baardegem , Peizegem, Merchtem , Brussegem , … Door de recente langdurige hittegolf en de aanhoudende watersnood  zagen sommige moedigen zich verplicht om hun bidons te vullen met een limoncello-cocktail , of was het toch regenwater … ?

Onderweg toonde “den Patrick” nog zijn pechverhelpingskunsten bij het herstellen van “nen platten band” . Ondertussen hield het peloton zich alweer schuil “onder de tent” . Of was het prospectie voor de toekomstige tent op de TCA …?

Deze boeiende  fietstocht eindigde met een spetterende eindsprint naar … het terras van de TCA . Daar was chef-kok Rudy al een viertal uren bezig met de ribbetjes te tellen én vakkundig voor te bereiden . Samen met sous-chef  Peter grilde hij  de ribbetjes op “meesterlijke wijze”. Zodoende werden – naar goeie traditie – alle inspanningen beloond,  ditmaal met een “ribbekens-BBQ” .

Organisatoren Gunnar en Ben bedankten in hun uitvoerige speech alle deelnemers en al wie deze dag tot een succes maakte !

(verslaggever van dienst Marc Vanderstraeten) 

Hopperoute.

Inhoud tab